Secretaris

Ariadna Cruz Velis

In de loop van de jaren heb ik professioneel en persoonlijk een passie ontwikkeld voor sociale zaken en politieke, bestuurlijke en maatschappelijke aspecten, en vooral de rol van de overheid in de samenleving en de economie.

Mijn laatste werk positie was als promovenda bij de Technische Universiteit Delft in de afdeling Economie van Technologie en Innovatie met het onderzoeksproject “smart regulation for far and large wind integration”. Het doel van het onderzoek is om te analyseren hoe door de overheid gesteunde regelingen kunnen fungeren als een katalysator om een optimaal ontwerp en betrouwbare lange termijn werking van het offshore elektriciteitsnet, ontwikkeld rond windenergie technologie, te garanderen. Ik heb hier ook gewerkt als adjunct-hoofdredacteur voor het wetenschappelijke tijdschrift Competition and Regulation of Network Industries, waarbij ik ook verantwoordelijk was voor de organisatie van de internationale jaarlijkse conferentie van het tijdschrift.

Voorafgaand aan het begin van mijn onderzoekswerk bij de TU Delft, was ik mede-eigenaar van een bedrijf gevestigd in Mexico Stad genoemd Desarrollo Integral y Modernización Empresarial (DIME). Mijn vorige carrière ervaring omvat leidinggevende functies in consultancy met betrekking tot het ontwerp van beroepsmatige normen voor de certificering van het personeel in meerdere bedrijven en consultancy over Quality Management Systems. Onze klanten bestreken een breed spectrum van de industrie, waaronder olie boren, productie en professional services-georiënteerde bedrijven. Ik had ook de kans om te werken aan het ontwerp en de implementatie van verschillende beroepsmatige normen, met inbegrip van exploratie en productie offshore-activiteiten van PEMEX, de nationale oliemaatschappij in Mexico.

Op het gebied van onderwijs, ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met een Master of Science diploma op publieke administratie met specialisatie in internationale en Europese bestuur. In het algemeen is de opleiding gericht op bestuur, management en beleid van overheden en andere organisaties, zowel op lokaal en regionaal niveau als op nationale en Europese schaal. Centraal staat de aandacht voor ontwikkelingen in de publieke sector, de legitimiteit van traditionele en nieuwe vormen van bestuur en de verhouding tussen burgers, politiek en openbaar bestuur. Hoewel het hele scala van onderwerpen, die doorgaans geassocieerd worden met het openbaar bestuur, mij enorm interesseren, heb ik ervoor gekozen om mijn master studies te richten op de interactie tussen regionaal, nationaal en Europees beleid. Het onderwerp van mijn scriptie was om de perceptie van het wetenschappelijke onderzoek in Nederland en de indicatoren die zijn gebruikt door de Europese Commissie in de Europese onderzoeksruimte te meten. Dit met behulp van kwantitatieve evaluatie, semantische differentiaal en multi-criteria analyse methoden.

Door deze ervaring heb ik een hoge mate van waardering gekregen voor het belang van een samenhangend beleid van de overheid en de noodzaak van samenwerking tussen overheid en particuliere onderneming om een effectief resultaat te bereiken.