Door op 14 mei 2013

Column: werk voor iedereen

Vroeger als je solliciteerde voor een baan kon je een dag later beginnen.

Parttime of fulltime, hoe het voor de werknemer toepasselijk was. De deuren stonden toen volop open, maar tegenwoordig is het anders.

Nu heb je niet meer voor het zeggen.

Want elke bedrijf komt met regels, waar je niet zoveel voor te zeggen hebt.

Tegenwoordig is het ook zo, dat als je je aanmeld voor een baan dat je dan op een wachtlijst komt te staan en dat het naar de zin van de werkgever overgelaten wordt.

O ja, hoe duur is een werknemer nou wel niet. Past die werknemer nou daarom nou nog wel in de bedrijf, om daar nog te kunnen werken.

 

Kom op zeg waar gaan we naar toe met ons land…?

Laten we nou ook luisteren naar ons de burgers, want komen ze nog wel aan het werk?

Werk moet er voor iedereen zijn en vooral in een stad als Culemborg, waar het potentieel om een goede baan te vinden zo hoog is.

Er wordt al veel bezuinigd en als er bezuinigd wordt, dan moet het niet op de inwoners zijn, maar op andere dingen dat minder belangrijk zijn voor ons als burgers.

Een betere stad heb je alleen met als eerst de alle werkgelegenheid te bieden voor de stadsbewoners, die ook aan de slag willen.

De gemeente moet met plaatselijke werkgevers en vakbonden in gesprek gaan en met een goede maatregelen komen om de lokale arbeidsmarkt te verbeteren.

Een sterke stad heb je samen in de handen en vooral als het economisch aan toe gaat.

Mensen die VMBO en MBO studie hebben afgerond, zouden ook makkelijk aan een baan horen te komen.

Want de VMBO-ers en de MBO-ers die hun opleiding afgerond hebben, hebben een belangrijke betekenis voor onze economie, omdat het opgeleide vakmensen zijn voor onze arbeidsmarkt.

Waar we echt veel aan hebben binnen de maatschappij.

Waar we ook veel mee zitten is het jeugdwerkloodheid. We moeten er naar streven dat jongeren naar school gaan, of dat ze aan het werk zijn, of een combinatie van beide dat ze naar school gaan en werk hebben.

Dit moeten we doen zodat we de jongeren van de slechte pad kunnen weghouden, zo kunnen we ervoor zorgen dat ze overal binnen ons maatschappij met een goede gevoel verder kunnen gaan en meer kunnen bereiken.

Het is niet alleen maar een goede werkplek, maar ook een plek voor een goede stage. Waar ze een goede ervaring kunnen opdoen.

Een goede ondernemingschap is belangrijk voor een goede groei van ons economie. Dus dat betekent ook dat kleine ondernemers als grote ondernemers de alle steun nodig hebben om met een onderneming te beginnen of door te gaan met hun onderneming.

Culemborg is daarom ook een plek voor een goede ondernemingschap, waar we de kans en de steun moeten geven aan onze elke inwoner. Een goede arbeid is even belangrijk voor werkgever als werknemer.