12 februari 2014

Maak kennis met onze kandidaten

Zie hier de mensen die de komende 4 jaar in de gemeenteraad Culemborg sterker en socialer gaan maken.

Marinka Mulder (Alkmaar, 1989)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kwam als klein meisje in 1994 met haar ouders in Culemborg wonen. Groeide op in een typisch VVD-gezin, met felle discussies aan de eettafel over Pim Fortuyn en integratie.

Studiestapelaar. Is nu docent maatschappijleer op een VMBO-school. Raakte al jong betrokken bij de PvdA, waar zij zich meteen thuis voelde. Kwam in 2010 voor die partij in de Culemborgse ge-meenteraad en voert nu – met vol enthousiasme – de nieuwe lijst aan.

Uitgesproken politiek dier, met nog maar weinig tijd voor hobby’s als lezen (vooral geschiedenis-boeken), sporten (fitness) en koken (risotto!). Houdt van mooie jurkjes. Laatste buitenlandse be-stemming: Jerusalem. Mooie herinneringen aan Japan. Wil in de toekomst nog eens Hemingway’s reis door Amerika nareizen, zoals Geert Mak dat ook al deed. Dol op spelletjes, met als uitgespro-ken favoriet: Halli Galli. Favoriete app: Twitter.

Vindt het onbegrijpelijk dat de wijk waarin je woont nog altijd het succes van je leven bepaalt. Zeer gedreven om juist dát te veranderen.

Halim El Madkouri (Ijarmauas, 1963)
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Geboren en opgegroeid in Marokko. Sinds 1989 in Nederland, Stevige ouderlijke nadruk op goed onderwijs. Is getrouwd en heeft 2 zoons, die ook actief zijn gestimuleerd om onderwijskansen te grijpen.

Is arabist/islamoloog. Studeerde letterkunde in Marokko en communicatie- en informatieweten-schappen in Nederland. Werkt als programmamanager rechtsstaat, religie en samenleving bij FO-RUM, het Nederlands instituut voor multiculturele vraagstukken. Is gespecialiseerd in radicalisering, extremisme en terrorisme.
Speelde na de rellen in 2010 een bemiddelende rol in de wijk Terweijde.

Schaarse vrije tijd. Leest dan vooral boeken met een stevige sociaal-wetenschappelijke of politieke inhoud. Luistert graag naar volksmuziek. Besteedt zijn vakanties bij voorkeur aan eeuwenoude steden met een rijke geschiedenis. En eet het liefst de tajines, die zijn vrouw klaarmaakt.

Wil, na jaren vanaf de zijlijn politiek betrokken te zijn geweest, nu de arena in! Gaat hoog inzetten op lokale democratie, dualisme en sociale veiligheid. Voelt zich thuis bij de PvdA, die welvaart niet schuwt, maar de zwakkeren in de samenleving nooit uit het oog verliest.

Wilma Dehing (Brunssum, 1951)
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Oudste dochter uit Limburgs mijnwerkersgezin. Babyboomer en meegenomen door de stroom dat een goede opleiding ook aan meisjes besteed was.

Politiek actief sinds studententijd in Nijmegen, toen het studentenprotest net opkwam. PvdA-lid sinds 1977. Begonnen als opbouwwerker. Werkte later jarenlang als beleidsadviseur voor het so-ciaal raadsliedenwerk en is mede daardoor goed bekend met wet- en regelgeving.
Woont sinds 1987 in Culemborg. Kent veel maatschappelijke organisaties van binnenuit. Stond mede aan de wieg van de kinderopvang. Werkte als politiek correspondent voor de Culemborgse Courant. Is nu nog bestuurslid van Wijksteunpunt BonVie, Hospice Nocturne en Culemborgzoals-hetwas. Ouwe rooie, maar helemaal van deze tijd.

Is dol op verre reizen, vooral naar het oosten. Houdt van boeken, die over het leven gaan: romans, biografieën en reisverhalen.
Wil vertrouwen in politiek en overheid herstellen, door burgers weer daadwerkelijk een stem te geven. Gelooft nog steeds oprecht dat eerlijk delen van kennis, macht en inkomen voor een betere wereld kan zorgen.

Anouk Olsthoorn (Utrecht, 1987)
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Niet geboren, wel getogen Culemborgse. Woont samen met haar vriend in Terweijde, waar zij zich helemaal thuis voelt.

Kans gekregen en gegrepen om door te studeren, hoewel dat in haar familie niet vanzelfsprekend was. Is nu bestuurskundige en werkt als adviseur voor gemeenten in sociale kwesties, waaronder de Wmo.
Actief in Moving Culemborg, dat door middel van sport en educatie wil bijdragen aan de leefbaar-heid van Culemborg en in het bijzonder van Terweijde. Al eerder politiek actief in PvdA Jong Rivie-renland.

Houdt van goedkoop én chic. Danst, fotografeert en fietst. Het laatste het liefst over de dijk. Komt thuis, als de uiterwaarden in beeld verschijnen. Kijkt naar GTST én Zembla. Houdt van theater, maar ook van Dirty Dancing. Dol op het spelletje Koehandel.
Filmt elke dag één seconde van haar leven.
Favoriete app: WhatsApp!

Weet uit ervaring wat het betekent om wel gelijke kansen te krijgen en wil zich graag sterk maken voor mensen die minder gemakkelijk voor zichzelf op kunnen komen.