Door op 5 september 2013

College laat cultuur barsten

De door de raad gewenste en door het college beloofde gesprekken met de cultuuraanbieders in de stad zijn in de zomer niet gevoerd.

Zeven kostbare en bruikbare zomerweken is er niets gedaan door de portefeuillehouder cultuur van onze stad.Voor de zomer heb ik al eens gekscherend gezegd dat deze wethouder een motie van overbodigheid aan z’n broek moet krijgen. Nu ben ik meer hevig teleurgesteld in dit college. Erger: ik vind dat ze de Culemborgers uitermate slecht besturen.
Ideeënbrengers
Het eerste weekeinde van de zomer nam ik contact op met de motor van het cultuurplatform in aanbouw. Gewoon om te vragen hoe de gesprekken met het stadskantoor verlopen zijn. In alle vertrouwen.
Gesprekken? Die zijn dus niet gevoerd in de zomerperiode. Niet met het platform, niet met andere ideeënbrengers en al helemaal niet met het theater.
Zeven weken zijn ongebruikt gelaten. De onmacht van dit college in de omgang met nieuwe verhoudingen in de stad is fnuikend voor organisaties en inwoners. Waardevolle kwaliteit wordt om zeep geholpen door niet te doen wat je belooft.
Is dat een doodzonde in de politiek? Ja, dat is een doodzonde in de politiek.
Nu redden wat er te redden valt en een héél stevig gesprek met de wethouder cultuur tijdens de raadsvergadering van 26 september.
Wat een treurnis.