Door op 14 augustus 2013

Binnenstad niet op vakantieslot

Maandagochtend ontving ik in alle vroegte een mail vanuit het stadskantoor. Kort en krachtig werd mij medegedeeld dat mijn schrijven over het Parkeer Service Bureau niet juist is. Ze zijn gewoon de hele vakantie geopend met dezelfde openingsuren als het stadskantoor.
Als lokale politicus krijg je veel te horen. Zo ook dus de drie weken vakantie van het Parkeer Service Bureau. Betreffende winkelier tikte welwillend op z’n voorhoofd toen hij mij dit meedeelde, nadat wij ons daarvoor verwonderd hadden over het niet terugplaatsen van de fietsenrekken in de zomertijd.
Bij deze zet ik mijn opmerking recht.
 
Knauw
De Binnenstad is dus niet op slot. Distributeurs, verladers en auto’s kunnen in de ochtend gewoon langs het Parkeer Service Bureau om toegang te verkrijgen.
Op de Facebookpagina ‘Culemborgers op Facebook’ lopen een aantal discussies. Over niet aangelijnde hazewindhonden, uitpuilende vuilnisbakken en zo ook over de Binnenstad. Niemand weet echt wat we aan moeten om het hart van de stad weer te laten bruisen. Winkelpanden worden verlaten, een horeca-ondernemer sluit z’n tent in de zomer en de fietsen kunnen we ook al niet kwijt. De cultuur krijgt een knauw van de politiek, de levendigheid zal daarmee meer afnemen. En niemand weet het tij te keren.
Huiskamer
Ik neem aan dat in de verkiezingsprogramma’s voor de raadsverkiezingen van volgend jaar de Binnenstad een prominente plek krijgt. De Markt is immers de huiskamer van de stad en daar moeten we met z’n allen energie in blijven stoppen.
De grootste partij in de raad plakte in 2010 de ramen van een pand vol met verkiezingsposters. Ik raad ze aan dat bij de verkiezingen niet weer te doen. Het beeld dat het college waar ze deel van uit maken niets gedaan heeft om de leegloop van de Binnenstad te keren zal dan helemaal aan deze partij kleven…