Aangifte tegen Dagdag door el Boustati blijkt ongegrond

26 juni 2022

De politie ziet geen aanleiding om de aangifte tegen Yassin Dagdag zoals ingediend door Machid el Boustati verder te onderzoeken. Dat heeft de politie Dagdag medegedeeld. El Boustati zit in de gemeenteraad voor Culemborgs Belang en Dagdag voor de PvdA.

Omdat Culemborgs Belang een persbericht publiceerde waarin de partij onder meer schermde met vermeende getuigen, vermoedt Dagdag politieke motieven: “Culemborgs Belang heeft er baat bij mij in een negatief daglicht te plaatsen. Ik ben namelijk kritisch op de manier waarop deze partij politiek bedrijft.” Dagdag vervolgt dat de kwestie hem ook persoonlijk heeft aangegrepen en dat zelfs zijn gezin er veel last van heeft gehad.

Dagdag heeft overwogen zelf aangifte te doen van smaad en laster: “Dit soort acties zoals van El Boustati zijn het betonrot van onze lokale democratie. Toch ga ik geen aangifte doen. Ik wil me vol richten op de stad en werken aan betaalbare woningen en leefbare en veilige wijken. Wel roep ik iedereen in de Culemborgse politiek op tot fair play.”

De PvdA Culemborg heeft altijd volledig vertrouwen gehad in zijn fractievoorzitter Dagdag en ziet met deze uitkomst haar overtuiging bevestigd.

Waar ben je naar op zoek?