12 maart 2014

Aan de bewoners van de binnenstad,

De afgelopen jaren was de PvdA Culemborg actief in uw buurt. Wij vroegen bewoners wat er goed gaat in uw buurt en wat er beter kan.

In uw buurt zijn bewoners het meest tevreden over de ligging: dichtbij winkels en centraal in Culemborg. Veel bewoners zijn trots op het historische karakter van de binnenstad. Ook zijn bewoners tevreden met het contact dat zij hebben met hun buren.

Er liggen voor de binnenstad ook kansen voor verbeteringen. Zo moet er een goede oplossing worden gevonden voor de leegstand. Uw buurt ziet er ook niet altijd even opgeruimd uit, er is te veel zwerfafval. Sommige bewoners voelen zich niet altijd veilig in uw buurt.

De PvdA wil daarom de komende jaren werk maken van:

  • Een ‘ambassadeur binnenstad’: iemand die mensen met elkaar verbindt, bewoners en ondernemers, zodat de binnenstad gaat bruisen door  een gevarieerd aanbod aan winkels en evenementen.
  • Een convenant waarin pandeigenaren en gemeente afspraken maken om het voor startende ondernemers eenvoudiger te maken zich te vestigen in de binnenstad.
  • Zeggenschap van bewoners op de plannen van de AVRI en andere partners van de gemeente.
  • Een hele, schone en veilige binnenstad waar niet wordt bezuinigd op veiligheid. Wel blijven wij kritisch kijken of de middelen die we inzetten voor een veilige binnenstad echt werken.
  • Samenwerkingsverbanden tussen bewoners en gemeente op het gebied van cultuur, schone energie en wonen.

Wij vragen uw vertrouwen op 19 maart om deze plannen samen met u waar te maken.

Stem PvdA voor een sterker en socialer Culemborg.

Met vriendelijke groet namens PvdA Culemborg,
Marinka Mulder & Halim el Madkouri